Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-05-02

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Apeldoorn - Aardhuis - Uddel - Elspeet - Vaassen - Apeldoorn - woensdag 1 mei 2024

Home - Wandelen/fietsen - woensdag 1 mei 2024


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Einde: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Afstand: Ongeveer 48,4 km.
Tijd: Ongeveer 3:50 waarvan ongeveer 3:00 gefiets.
Soort paden: Meestal verharde fietspaden en wagen.
Download route: Download route.

Omstandigheden.

Het belooft vandaag goed fietsweer te worden, zonnig, weinig wind en rond de 25° C. We vertrekken rond 11 uur, we hebben een route van ongeveer 40 km bedacht waarbij we onderweg een paar boterhammen zullen eten.
Het is eerst nog een beetje fris, maar na een half uurtje wordt het warm genoeg om de jassen uit te doen.
In Uddel besluiten we om een wat langere, maar mooiere, route te volgen waarbij we door bos en landbouw gebied fietsen en niet langs een provinciale weg.
Onderweg zien we wel bankjes, maar die zijn bezet of liggen op een plek die wij niet leuk vinden. Daarom eten we onze boterhammen op in het centrum van Elspeet.
Pia wil ook nog even langs Vaassen fietsen, een kennis heeft daar een toko geopend en ze wil daar kijken (en eten kopen natuurlijk).

De route.

Via de Apeldoornse wijd De Parken fietsen we naar de Naald waar we de Amersfoortse weg op gaan. Hier fietsen we over een fietspad door en bos, maar wel langs de provinciale weg.
Bij hetAardhuis slaan we rechtsaf en na een tiental meters linksaf een schelpenpad op. Dit pad, dat zich door het bos slingert en af en toe heuvel op, heuvel af gaat, is goed begaanbaar; het komt uit op de Aardhuisweg, een niet erg drukken tweebaansweg met een goed geasfalteerd fietspad ernaast. We fietsen hier door het bos en over een uitgestrekt heideveld.
In de buurt van Uddel komen we weer in bebouwd gebied. We steken de Elspeterweg over en komen op de Harderwijkerweg en later op de Oude Garderenseweg, de omgeving verandert langzamerhand in een landbouwgebied en later een bosachtige omgeving; de afwisseling van bos en landbouwgebied blijft zo totaan Elspeet. De weg gaat over in een onverharde weg met een smal fietspad ernaast. De route maakt een scherpe bocht naar rechts, en nog een keer en dan gaat de weg over in de Molenweg.
Via het centrum van Elspeet, oppassen want het is er druk, komen we uiteindelijk uit op de Apeldoornseweg. Daar slaan we rechtsaf de Vaassenseweg op die overgaat in de Elspeterweg. Deze weg loopt door het bos, een groot deel door de Kroondomeinen. Het begin is een hobbelig, geasfalteerd fietspad, later wordt het een beter schelpenpad en tenslotte een geasfalteerde weg.
We blijven rechtdoor fietsen en komen uit bij de Cannenburgh in Vaassen. Hier gaan we de Apeldoornseweg op en via een tussenstop voor wat inkomen gaan we over de Zwolseweg terug naar het vertrekpunt.

Geschreven op: 2024-05-02


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.