Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-05-08

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Apeldoorn - Klarenbeek - Bussloo - Twello - Teuge - Apeldoorn - maandag 29 april 2024

Home - Wandelen/fietsen - maandag 29 april 2024


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Einde: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Afstand: Ongeveer 40,5 km.
Tijd: Ongeveer 4:30 waarvan ongeveer 2:50 gefiets.
Soort paden: Verharde fietspaden en wegen.
Download route: Download route.

Omstandigheden.

Het is aardig weer, zonnig, weinig wind en rond de 20° C.
We gaan deze route fietsen omdat het een leuke route is en omdat we de route al lang niet meer hebben gefiets.
Langs het deel van de route door de bebouwde kom van Apeldoorn zien we veel jonge ganzen en ook wel andere jonge vogels. Leuk.
In het deel van de route na Klarenbeek en voor Bussloo merken dat er in de bossen waar we daar doorheen fietsen, veel bomen zijn omgezaagd.
We weten dat we, nadat we Bussloo voorbij zijn, de A50 over moeten steken, maar we weten niet of het viaduct vlak bij Bussloo weer beschikbaar is. Het viaduct is vorig jaar in onderhoud gegaan en we weten alleen dat het lang zou duren.
In Bussloo willen we op een bankje gaan zitten, uit de wind en in de zon, om onze meegebrachte boterhammen op te eten, we zien wel bankjes, maar in de schaduw of achter hekken.
Het viaduct is nog steeds in onderhoud, we fietsen nog een beetje rond, en we kunnen nog steeds geen bankje vinden. Dan gaan we maar naar Twello, en daar gaan we eten bij De Hamer, het was smakelijk.
Het is onderweg niet druk.

De route.

We fietsen eerste door het Apeldoornse Mheenpark en dan door een paar woonwijke, om uit te komen bij het Matenpark waar de route doorheen slinget.
Na nog een stukje woonwijk gaan we onder de A1 door en fietsen over een goed fietspad en een stuk autoluwe weg richting Klarenbeek. Nadat we de A50 zijn overgestoken wordt het een gewone autoweg, die dit keer drukker is dan we gewend zijn. Totaan KLarenbeek fietsen we door voornamelijk weidelandschap.
In Klarenbeek slaan we linksaf en volgen de Hoofdstraat tot de KOpermolenweg waar we rechtsaf slaan en na een paar honderd meter linksaf de Landweg op. Vanaf nu fietsen we door het bos over een smal betonnen fietspad, dat ook nog met grind en zand is bedekt. Aan het einde houden we links aan en volgen de Watergatstraat een paar honderd meter totaan de afslag links naar de Kruisallee waar we over een breed betonpad fietsen.
We steken de Zutphenseweg (N345) (Oppassen!) over en volden de Kruisallee, die over gaat in de Zandwal en aan het einde weer overgaat in de Kuiterweg. Daar fietsen we langs het golfterrein en later rond het watergebied van Bussloo over goede betonpaden.
Op de Sluinerweg weten we niet precies wat we willen, we fietsen een beetje rond en besluiten om dan naar Twello te gaan. Dat betekent een stuk terugfietsen over dezelfde weg totaan de Enkweg waar we linksaf gaan.
Via Posterenk komen we aan in Twello waar we even pauzeren voor een smakelijke lunch bij Café De Hamer.
Via Teuge, voornamelijk landbouwgebied, fietsen we over deels gewone wegen, deeld fietspaden terug naar het vertrekpunt.

Geschreven op: 2024-05-02


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.