Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-04-16

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Apeldoorn - Hoog Buurloo - Hoenderloo - Waterbergweg - Noordweg - Beekbergen - Apeldoorn - zaterdag 13 april 2024

Home - Wandelen/fietsen - zaterdag 13 april 2024


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Einde: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Afstand: Ongeveer 40,5 km.
Tijd: Ongeveer 3:05 waarvan ongeveer 2:35 gefietst.
Soort paden: Verharde fietspaden en wegen.
Download route: Download route.
Horeca: Diverse eet- en drinkgelegenheden in Hoenderloo, Beekbergen en Apeldoorn.

Omstandigheden.

Het is mooi fietsweer, rond de 20°C, zonnig en weinig wind.
En we zijn niet de enigen die dat vinden, het is behoorlijk druk, en daar waar we bij een weg fietsen ook met motorrijders.
De route die we gaan volgen loopt voor een groot deel door bosachtig gebied en daar zien we dat vrijwel alle bomen uitlopen, het wordt er een stuk vrolijker op. De route loopt wel voor een deel langs de Harskamp, een schietterrein van het Nederlandse leger, en dat is vandaag goed te horen.
Eindelijk hebben we weer eens met mooi weer door een leuk gebied gefietst.

De route.

Via het centrum van Apeldoorn fietsen we naar de Europaweg en als we de Laan van Westenenk/Laan van Spitsbergen zijn gepasseerd wordt de omgeving bosrijker.
We gaan rechtsaf de Hoog Buurloseweg op en nu fietsen we in het bos dat vrij afwisselend is. Vanaf hier fietsen we, behalve in Hoenderloo, tot bij Beekbergen over goede fietspaden.
Bij Hoog Buurloslaan we linksaf en na een paar honderd meter komen we op de Hoog Buurlose Heide waar een paar leuke bultjes zijn.
De heide gaat weer over in bos, na een tijdje een zandverstuiving en dan tot Hoederloo weer bos, het fietspad slinger zich door het bos.
In Hoenderloo slaan we tegenover de ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe linksaf en volgen de Krimweg. Bij Bungalowpark Hoenderloo slaan we linksaf de Waterbergweg op, een goed fietspad dat eerst over een stukje heide voert en dan weer door bos totdat we aankomen op de Noordweg. Hier gaan we rechtsaf en via een heuvelig pad komen we uit op de Engelanderholt. We zijn nu weer in bebouwde kom.
Via Beekbergen en Apeldoorn fietsen we weer naar het vertrekpunt.

Geschreven op: 2024-04-13


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.