Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-03-12

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Apeldoorn - Het Aardhuis - Uddel - Elspeet - Niersen - Wiesel - Apeldoorn - zaterdag 9 maart 2024

Home - Wandelen/fietsen - zaterdag 9 maart 2024


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Einde: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Afstand: Ongeveer 41 km.
Tijd: Ongeveer 3:00 waarvan ongeveer 2:35 gefietst.
Download route: Download route.

Omstandigheden.

Het is mooi weer, zonnig, 10 tot 12 °C en weinig tot geen wind. Goed weer om te kunnen fietsen.
We zijn het niet eens welke route we gaan volgen. Via de Amersfoortse weg naar Nieuw Milligen, Assel, Hoog Buurlo en dan terug. Of naar Hoog Soeren en dan via Assel en Hoog Buurlo terug. Over een ding zijn we het wel eens, we willen niet door de polder fietsen.
We komen uit op de route via het Aardhuis naar Uddel, Elspeet en vervolgens via Niers en Wiesel terug.

Als we wegfietsen is het vrijwel windstil, en dat blijft het ook totdat we in Uddel zijn. Vanaf Uddel steekt er een fris windje op. Het is maar goed dat we door het bos fietsen en niet door de polder.

Onderweg komen we maar weinig andere fietsers tegen, en nog minder wandelaars.

De route.

Via de Apeldoornse wijk deE Parken fietsen we naar De Naald waar we de Amersfoortse weg op gaan. We fietsen hier door het bos, maar wel op een fietspad langs een redelijk drukke werkeersweg.
Na een kilometer of 8 slaan we rechtsaf neer het Aardhuis. Hier volgen we een smal schelpenpaadje dat zich over heuveltjes door het bos slingert. Dit paadje komt uit op de Aardhuisweg die we dan volgen, eerst door een bos, dan over een heideveld en tenslotte weer bos.
We komen aan in Uddel waar we rechtsaf afslaan, de Elspeterweg op, waar een goed fietspad ligt naast de weg. Uddel is maar klein, we fietsen maar een klein stukje door de bebouwde kom. Dan volgt weer bos en heide totdat we na ongeveer 4 km in Elspeet komen.
Via het centrum van Elspeet, waar de nodige horeca is, gaan we naar de Apeldoornseweg waar we tegenover de afslag naar de Vaasenseweg op een bankje een paar meegebrachte boterhammen eten.
We gaan de Vaasenseweg op, eerst een hobbelig geasfalteerd fietspad door een, nu nog kaal, loofbos. Dan, als we bij de Kroondomeinen komen een redelijk goed schelpenpad dat na een tijdje overgaat in een geasfalteerde weg.
We komen uit bij Niersen op de Elburgerweg die we een eind volgen en dan via Wiesel komen we weer bij het vertrekpunt

Geschreven op: 2024-03-09


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.