Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-04-02

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Apeldoorn - Beemte - Teuge - Apeldoorn - zaterdag 2 maart 2024

Home - Wandelen/fietsen - zaterdag 2 maart 2024


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Einde: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Afstand: Ongeveer 20,5 km.
Tijd: Ongeveer 1:25.
Soort paden: Meest verharde wegen en fietspaden.
Download route: Download route.

Omstandigheden.

Het lijkt mooi weer, zonnig en ongeveer 10°C. We willen via de Beemte naar Terwolde fietsen, daar de dijk langs de IJssel opgaan richting Deventer en bij De Worp naar rechts gaan. Dan via Twello en Teuge terug.
Zodra we in de polder komen, open landschap waar de wind vrij spel heeft, is het opeens niet weer zo leuk om te fietsen. Er staat een stevige wind, daar kunnen we wel tegen, en het is koud, en daar voelen we niets voor. Op de Beemterweg slaan we af, een fietspad op en via Teuge gaan we terug.
De weersverwachting voor morgen is beter, dan proberen we wel opnieuw te gaan fietsen.

De route.

Via Apeldoorn-Noord fietsen we naar het Apeldoorns kanaal. Dat volgen we in noordelijke richting, over de weg en niet over het fietspad, en bij de Beemte slaan we rechtaf.
De omgeving wordt steeds meer een gebied met vooral weilanden. We volgen de Beemterweg en slaan rechtsaf een fietspad op, dit pad is soms fietspad, soms autoweg, wel rustig en nog steeds door de polder.
Uiteindelijk komen we uit op de Lochemsestraat waar we linksaf gaan en bij de Groote Wetering slaan we weer af een betonnen fietspad op. Dit loopt onder andere langs vliegveld Teuge. Het pad komt uit op de Rijksstraatweg (N344), we steken over (oppassen!) en vervolgen over de Stationsweg, nog steeds langs de Groote Wetering. We blijven de fietspaden langs de Groote Wetering volgen, en komen in de buurt van het Woudhuizerbos, waar we minder last hebben van de wind. Via het bos en de Apeldoornse wijk Het Woudhuis komen we weer op ons vertrekpunt.

Geschreven op: 2024-03-05


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.