Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-04-07

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Apeldoorn - Wenum - Niersen - Gortel - Vaassen - Wenum - Apeldoorn - woensdag 7 februari 2024

Home - Wandelen/fietsen - woensdag 7 februari 2024


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Einde: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Afstand: Ongeveer 31,5 km.
Tijd: Ongeveer 3:00 waarvan ongeveer 2:05 gefietst.
Soort paden: Verharde fietspaden en wegen.
Download route: Download route.

Omstandigheden.

Her is eindelijk weer eens een dag dat het weer goed genoeg is om te fietsen. Het is droog, de zon schijnt een beetje, er is weinig wind en het is niet te koud, ongeveer 12°.
Onderweg komen we heel weinig fietsers en wandelaars tegen, het weer is voor de meeste mensen blijkbaar toch niet goed genoeg.
Onderweg krijgen we het steeds kouder, het lijkt ook wel kouder te worden en dat blijkt pas echt als we vlak bij huis op een thermometer zien dat het maar 5° is.
Onderweg in Vaassen drinken we wat bij Bij Maarten 't Koetshuis. Het is binnen warm en daar hoopten we al op.

De route.

Via Apeldoorn-Noord fietsen we door woonwijken naar de oude trambaan tussen Apeldoorn en Zwolle, een fietpad dat we nu gaan volgen naar Wenum. Hier is eerst nog wat bebouwing maar de omgeving wordt snel landelijker, vooral landbouwgebied. Bij Wenum komen we langs De Wenumse Watermolen.
Via een beetje bosachtige weg fietsen we naar de Zwolseweg die we bij de Triangel oversteken. Dan volgen we de Elburgerweg, eerst door landbouwgebied maar geleidelijk door het bos, vervolgens door Niersen en vanaf daar volgen we de weg tot vlak bij Gortel. Daae slaan we rechtsaf de Oranjeweg op richting Gortel. Meteen slaan we weer rechtsaf de Hanendorperweg op over een goed betonpad, nog steeds door bosachtig gebied. We steken de Gortelseweg over en gaan verder over de Hanendorperweg, na een tijdje passeren we vakantiehuisjes en campings. Dan slaan we rechtsaf de Hertenkampweg op, eerst over een betonpad, later over een geasfalteerde weg, de omgeving wordt steeds meer een landbouwgebied.
We komen uit achter het park van Kasteel Cannenburgh in Vaassen. Daar stoppen we even om warm te worden en wat te drinken, en daarna vervolgen we door het centrum van Vaassen naar de oude trambaan die door landbouwgebied loopt. Via Wenum komen we weer in Apeldoorn en gaan we terug naar het vertrekpunt.

Geschreven op: 2024-02-08


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.