Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-05-02

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Fietsen Nederland, Apeldoorn - Klarenbeek - Bussloo - Wilp Achterhoek - Teuge - Apeldoorn - dinsdag 17 oktober 2023

Home - Wandelen/fietsen - dinsdag 17 oktober 2023


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Einde: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Afstand: Ongeveer 38 km.
Tijd: Ongeveer 2:25 waarvan 2:20 gefiets.
Soort paden: Verharde fietspaden en wegen.
Download route: Download route.

Omstandigheden.

Gezien de tijd van het jaar is het mooi weer, droog, licht bewolkt, rond 15 graden en een matige wind. Maar gezien de hoge temperaturen van de laatste weken vinden we het toch wel een beetje fris, we fietsen met handschoenen aan en een dikker jas zou fijn zijn geweest.

De route.

We fietsen via een korte omweg dwars door Apeldoorn naar het Apeldoorns Kanaal. Over het fietspad, onder grote eiken, fietsen we langs het kanaal todat we onder de A50 door zijn. Daar slaan we linksaf en komen uit op een fietspad dat langs de Beekberger Beek in het Beekberger Woud loopt. Dit is een goed betonnen fietspad, maar wel smal, met aan de ene kant bos en aan de andere kant weilanden.
Het pad komt uit op de N789, die we oversteken en verder gaan over een even goed en even smal fietspad door een bebost en nat gebied, de Loenense Hooilanden. In de zomer kun je hier veel kikkers horen, maar nu niet.
We komen uit op de Polveensweg die overgaat in de Hessen Allee, een rustige weg. In Klarenbeek gaan we rechtsaf langs de N789 en bij de Kopermolenweg gaan we weer rechtsaf en een paar honderd meter verder linksaf de Landweg op. Hier is een smal betonnen fietspad, dat net iets lager ligt dan de onverharde weg ernaast, er ligt vaal rommel op dit pad. De weg loopt door bosachtig gebied en komt uit op de Watergatstraat.
In een bocht naar rechts slaan we linksaf de Kruisallee op, alweer een betonnen fietspad maar nu breed genoeg om met z'n tweeën naast elkaar te fietsen. We fietsen nog steeds door een bosachtig gebied.
Het fietspad komt bij de N345 die we oversteken (Oppassen!) en verder gaan over de Kruisallee. Ook de Haanstraat steken we over en we gaan verder over de Zandwal, nog steeds over fietspaden.
Aan het einde moeten we linksaf en komen op de Kuiterweg, die langs de golfbaan op Recteatiegebied Bussloo loopt. Het fietspad maakt twee keer een bocht naar rechts en dan komen we de plas die het belangrijkste deel van Bussloo vormt. We fietsen de plas voor driekwart rond door afwisselen gebied, veel gras, veel bomen.
Bij de Sluiterweg slaan we rechtsaf en steken de A1 over en dan gaan we naar Wilp Achterhoek, zo te zien is en daar weinig te beleven. We zijn nu wel even van de fietspaden af, maar er is hier weinig verkeer.
Via de Oud Lochemseweg, de Leemsteeg en de Oolmansweg komen we door agrarisch gebied uit bij de Groote Wetering. Nu wordt het weer een tijdje voornamelijk goede fietspaden.
We volgen de Groote Wetering totdat we bij de N344 komen, die we oversteken (Oppassen!), en dan vervolgen we langs de wetering. Het gebied is vooral agrarisch met regelmatig bomen en dat blijft zo totdat we weer in Apeldoorn zijn.
We komen langs vliegveld Teuge en na een tijdje zijn we bij de Lochemsestraat waar we rechtsaf gaan, nu weer een tijdje over gewone wegen. We fietsen verder over de Terwoldseweg, steken de A50 over en dan zijn we Park Zuidbroek, een jong park in Apeldoorn. Via dit park komen we weer bij het vertrekpunt.

Geschreven op: 2023-10-19


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.