Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-03-26

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Apeldoorn - Beemte - De Vecht - Broekland - Terwolde - Welsum - Oene - Zuuk - Vaassen - Wenum - Apeldoorn - zondag 24 september 2023

Home - Wandelen/fietsen - zondag 24 september 2023


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Einde: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Afstand: Ongeveer 49,9 km.
Tijd: Ongeveer 4:30 waarvan ongeveer 3:15 gefietst.
Soort paden: Verharde fietspaden en wegen.
Download route: Download route.
Gevolgde knooppunten: 17 > 66 > 57 > 91 > 67 > 85 > 83 > 84 > 86 > 18 > 87 > 89 > 70 > 08 > 43 > 69 > 67 > 51 > 13 > 64 > 98 > 76 > 77 > 19 > 63 > 51 > 04 > 61 > 17.
Horeca: Weinig horeca op deze route, maar in ieder dorp is wel één plek waar je iets kunt eten, dat wil zeggen als je het geluk hebt dat ze open zijn.

Omstandigheden.

Dit is de eerste rit die we hebben opgenomen met Komoot op een van onze telefoons; het ziet er goed uit.
Het is een mooie dag, zonnig, niet al te warm maar wel vrij veel wind.
Mooi om een fietstocht te maken door een gebied waar we nog nooit zijn geweest en dat toch niet ver weg ligt, de IJssel en de IJsselvallei ten noord-oosten van Apeldoorn.
En het is mooi in dit gebied, en zeker het stuk dat ons langs de IJssel voert.
We eten wat in Oene bij Café Restaurant Dorpszicht.

De route.

Via de Beemte, De Vecht en Broekland fietsen we door landbouwgebied naar Terwolde, meestal over wegen, maar ook een lang, recht stuk over een vrij smal betonpad.
In Terwolde gaan we naar de dijk langs de IJssel die we een heel eind volgen tot voorbij Welsum. Het is een gewone weg, door de week rustig, maar in het weekend met veel motorfietsen. Het gebied waar we fietsen is mooi, soms uitzicht op de IJssel, soms op natuurgebied en regelmatig leuke huizen langs de dijk. Dit is het leukste deel van deze route.
Een stuk voorbij Welsum slaan we linksaf en komen weer in landbouwgebied waar gelukkig ook veel bomen staan. Dit blijft zo totdat we Oene aankomen. De route gaan deels over goede betonpaden, deels over gewone wegen.
In Oene stoppen we bij Café Restaurant Dorpszicht waar we een smakelijk broodje eten.
Via Oene komen we langs Zuuk (daar waren we nog nooit eerder geweest). Enn stukje verder komen we uit op de oude trambaan tussen Apeldoorn en Zwolle en die volgen we via Vaassen en Wenum tot aan Apeldoorn.

Geschreven op: 2023-10-01


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.