Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-02-24

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Apeldoorn - Hoog Buurlo - Radio Kootwijk - Kootwijk - Garderen - Nieuw Milligen - Assel - Hoog Soeren - Apeldoorn - zondag 3 september 2023

Home - Wandelen/fietsen - zondag 3 september 2023


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Einde: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Afstand: Ongeveer 55 km.
Tijd: Ongeveer 4:00 waarvan ongeveer 3:30 gefietst.
Soort paden: Meestal verharde fietspaden en wegen.
Download route: Download route.
Gevolgde knooppunten: 17 > 61 > 41 > 60 > 29 > 59 > 39 > 98 > 42 > 41 > 40 > 37 > 36 > 81 > 58 > 13 > 59 > 60 > 62 > 38 > 10 > 75 > 18 > 84 > 29 > 60 > 41 > 61 >17.

Omstandigheden.

Je kunt goed zien dat het de laatste weken genoeg heeft geregend, alles ziet er fris en groen uit. Het weer is goed, zonnig, weinig wind en niet al te warm.

De route.

Via het centrum van Apeldoorn gaan we naar de Europaweg waar we in een bosachtige omgeving komen, wel met veel verkeer. We slaan rechtsaf de Hoog Buurloseweg op, en nu fietsen we over een goed fietspad door het bos.
We volgen deze weg totdat we bij Hoog Buurlo zijn en dan fietsen we rechtdoor, richting Radio Kootwijk. De weg loopt door de heide, eerst een vrij hobbelige klinkerweg, maar vanaf Radio Kootwijk wordt het een goed geasfalteerd fietspad dat na een tijdje overgaat in een smal schelpenpad.
We steken de Asselseweg over en fietsen over een smal schelpenpad door een afwisselend boslandschap.
Bij de Nieuw Milligenseweg gaan we naar links volgen die weg een paar honderd meter en gaan dan rechtsaf de Boveneindseweg op, via een erg smal fietspad, waar we nog steeds door het bos fietsen.
Bij de Kootwijkerdijk gaan we rechtsaf. Het fietspad is nu een stuk breder en van beton. We steken de spoorlijn Apeldoorn-Amersfoort over, fietsen een stukje tussen de spoorlijn en de A1 en daar gaan we via een tunnel onderdoor.
We komen nu op een goed geasfalteerd fietspad dat door het bos slingert. Dan volgt een heel lang recht fietspad door het bos totdat we bij de Amersfoortseweg komen. We steken over (oppassen!) en komen via licht heuvelachtig landbouwgebied in Garderen.
Via het centrum van Garderen komen we bij de Paleisweg en wat later bij een goed fietspad dat langs militair oefenterren loopt. De omgeving is bosachtig.
Dan moeten we de Flevoweg oversteken (oppassen) en via een rotonde komen we op een smal schelpenpad dat door militair terrein loopt. Dit volgen we een heel eind vrijwel rechtdoor totaan de Ametsfoortseweg die we voor de tweede keer oversteken (Oppassen).
We volgen de weg totaan de rotonde bij Nieuw Milligen, gaan rechtsaf en dan linksaf de Grevenhout op. Het pad loopt door afwisselend bos en later ook langs landbouwgebied.
Dan komen we in Halte Assel waar we het fietspad langs de Pomphulweg opgaan en dat volgen tot in Hoog Soeren. Er zit een leuke helling in dit stuk, vlak voor Hoog Soeren. De weg loop eerst door de heide en later door een mooi loofbos.
Via de Soerenseweg, over een breed fietspad, en het centrum van Apeldoorn komen we weer bij het vertrekpunt.

Geschreven op: 2023-08-31


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.