Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-02-04

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Apeldoorn - Klarenbeek - De IJssel - Gorssel - Eefde - Joppe - Gorssel - Epse - Deventer - Twello - Apeldoorn - zaterdag 19 augustus 2023

Home - Wandelen/fietsen - zaterdag 19 augustus 2023


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Einde: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Afstand: Ongeveer 62,5 km.
Tijd: Ongeveer 6:00 waarvan ongeveer 4:10 gefiets.
Soort paden: (On)verharde fietspaden en wegen.
Download route: Download route.
Gevolgde knooppunten: 17 > 30 > 55 > 90 > 95 > 86 >75 > 68 >46 > 31 - 05 - 37 - 49 - 17 - 27 - 54 - 34 - 38 - 32 - 58 - 59 - 27 - 47 - 63 - 24 - 61 - 14 - 12 - 74 - 99 - 69 - 67 - 91 - 57 - 66 - 17.

Omstandigheden.

Het is een beetje vreemd weer, soms lange tijd bewolkt, dan weer hele tijd zon. En het heeft ook nog even geregend, tijdens onze lunch, die we binnen hebben opgegeten.
Het stuk ten oosten van de IJssel is een erg mooi gebied, maar vaak erg smalle fietspaden en onverharde wegen. Toch is deze route goed te fietsen.
De bewegwijzering in de buurt van Eefde is niet optimaal, soms is erg erg veel afstand tussen de bordjes.

De route.

Via de het Matenpark in de Apeldoornse wijk De Maten fietsen we onder de A1 door en volgen dan de Polderweg waar een breed betonpad naast loopt. De Polderweg gaat over in de Elsbosweg en vlak voor het viadukt over de A50 moeten we tot Klarenbeek op de weg zelf fietsen. Er is doorgaans weinig autoverkeer en de weg loopt door landbouwgebied.
In Klarenbeek slaan we linksaf de het fietspad langs de Hoofdweg op, na een paar honderd meter rechtsaf de Kopermolenweg op en tenslotte linksaf de de Landweg op. Hier loopt een smal betonnen fietspad waar vaak veel steentjes en blad op ligt. We volgen dit fietspad door meestal een beetje somber bosachtig gebied. Bij de Watergatstraat fietsen we rechtdoor.
Uiteindelijk komen we uit bij de Rijksstraatweg van Apeldoorn naar Voorst, die we oversteken (Oppassen!) en dan rechtaf slaan de Nijenbeekse weg op. We fietsen hier door landbouwgebied met vrij veel bebossing.
Bij de ruine van kasteel Nijenbeek gaan we linksaf de Houtwalstraat op en nu fietsen we langs de IJssel. We gaan verder via de Marstraat en de Weedseweg en slaan bij het veer naar Gorssel rechtsaf.
Met het pontje steken we de IJssel over en via de rand van Gorssel komen op de Ravensweerweg die door en erg mooi gebied loopt, een Natura 2000 natuurgebied.
Via smalle paadjes langs onverharde wegen komen we in Eefde. Het gebied is bewoond maar wel mooi.
In Eefde is het even zoeken naar bordjes, maar we volgen de goede weg. Buiten Eefde fietsen we een stuk over een verharde weg maar al snel volgen we weer smalle fietspaden langs onverharde wegen. De omgeving wordt steeds meer bosachtig.
In Joppe stoppen we bij de Zessprong waar we lunchen, het eten smaakt goed maar de bediening is niet erg vlot.
Dan fietsen we over verharde wegen weer terug naar Gorssel waar we de Deventerweg naar Deventer volgen, een saai stuk.
In Deventer steken we met het pontje de IJssel weer over, en via de wijk De Worp gaan we naar Twello en dan via Teuge terug naar het vertrekpunt.

Geschreven op: 2023-09-08


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.