Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-03-29

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Apeldoorn - Oosterhuizen - Loenense waterval - Woeste Hoeve - Beekbergen - Apeldoorn - zondag 18 juni 2023

Home - Wandelen/fietsen - zondag 18 juni 2023


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Einde: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Afstand: Ongeveer 55 km.
Tijd: Ongeveer 3:30.
Soort paden: (On)verharde fietspaden en wegen.
Download route: Download route.

Omstandigheden.

In een periode van warme en erg zonnige dagen is het vandaag relatief koel en er is bewolking. En heel misschien gaat het ook nog een beetje regenen. En natuurlijk gaat het een beetje regenen, twee keer zelfs, maar dat is zo weinig dat we er niet nat van worden.

De route.

We fietsen naar het Apeldoorns Kanaal en volgen het fietspad ernaast totaan 'bij Ruysch' waar we rechtsaf slaan, het kanaal oversteken en meteen weer linksaf slaan.
Het is een heuvelachtig polderlandschap tot voorbij het dorpje Oosterhuizen. Daar volgen we een onverharde weg, de Wilmalaan, die door de droogte wel zanderig is geworden, onder de A50 bij 'Halte Immenbergweg' door en dan nog een stukje verder. Bij de golfclub De Scherpenbergh gaan we rechtaf een betonpad op dat door een mooi bos loopt. We komen uit bij de Vrijenbergspreng, die wel volgen over een zanderig maar redelijk begaanbaar fietspad totaan de Loenense Waterval. Dan steken we de N786 over, een vervelend punt, en dan verder langs de spreng totaan de Groenedaalseweg. Langs de spreng fietsen we door mooi afwisslend bos.
We volgen de Groenendaalseweg, steken de A50 over en komen op de Oude Arnhemseweg bij de Woeste Hoeve. We volgen de weg een stukje, komen onder een wildviaduct door, steken de Arnhemseweg over, alweer een vervelend punt en gaan verder via de Schalterdalweg, Stoppelenbergweg en Hulleweg totdat we in Beekbergen zijn.
Daar kijken we even bij Tuincentrum Tullekensmolen. Via de Kaaiersdijk in Apeldoorn komen we tenslotte weer terug.

Geschreven op: 2023-06-17


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.