Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2023-08-11

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Apeldoorn - Assel - Hoog Buurlo - Het Leesten - Beekbergen - Apeldoorn - dinsdag 8 november 2022

Home - Wandelen/fietsen - dinsdag 8 november 2022


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Einde: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Afstand: Ongeveer 34 km.
Tijd: Ongeveer 2:25.
Soort paden: Verharde fietspaden en wegen.
Download route: Download route.
Horeca: Eethuis Halte Assel in Assel.

Dit is een route die we hebben gefietst met in ons hoofd het idee om via Hoendelo te fietsen, maar het weer was niet prettig, veel wind, somber, kil. Daarom hebben we tijdens het fietsen maar besloten om een kortere route te volgen.

Via de Apeldoornse wijk De Parken en daarna via de Jachtlaan fietsen we, buiten het centrum van Apeldoorn om, naar de Asselsestraat. Vanaf nu totdat we in Beekbergen aankomen fietsen we door de bossen.
De Asselsestraat is in het begin nog een autoweg, maar na een paar honderd meter wordt het een zandweg met een geasfalteerd fietspad. We fietsen eerst door het Ordenbos en later door de Kroondomeinen.
Als we bij de spoorlijn tussen Apeldoorn en Amersfoort komen steken we die over en gaan richting Assel over een geasfalteerd pad. De omgeving is bosachtig maar erzijn ook kleine heidevelden. Dit fietspad loopt evenwijdig aan de spoorlijn, maar die is verdiept aangelegd, je hoort passerende treinen nauwelijks.
In Assel slaan we linksaf, de Alverschotenseweg op. Dit is grotendeels een klinkerweg die over vrijwel de hele lengte totaan Hoog Buurlo, 2 km, stijgt, even doortrappen dus.
We gaan nu weer linksaf de Hoog Buurloseweg op en fietsen over een goed gasafalteerd fietspad tot vlak bij het viadukt over de A1 dat wordt vervangen.
Daar slaan we rechtsaf, een betonnen fietspad op dat door afwisseld bos slingert, heuveltje op, heuveltje af.
We komen uit op de Otterlose weg, schuin tegenover natuurgebied het Leesten. We steken over en slaan een geasfalteerd fietspad is, eerst door open gebied en later door bossen loopt.
Dan komen we op de Engelanderholt en via Beekbergen fietsen we terug naar het vertrekpunt.

Geschreven op: 2022-11-09


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.