Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2023-09-19

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Hulshorst - Elspeet - Speuld - Drie - Ermelo - Beekhuizerzand - Hulshorst - zaterdag 29 oktober 2022

Home - Wandelen/fietsen - zaterdag 29 oktober 2022


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Parkeerplaats Hierderweg in Hulshorst.
Einde: Parkeerplaats Hierderweg in Hulshorst.
Afstand: Ongeveer 38 km.
Tijd: Ongeveer 3;00.
Soort paden: Vrijwel overal verharde fietspaden en wegen.
Parkeergelegenheid: Parkeerplaats Hierderweg in Hulshorst.
Download route: Download route.
Gevolgde knooppunten: 53 ⇒ 73 ⇒ 88 ⇒ 89 ⇒ 21 ⇒ 01 ⇒ 82 ⇒ 97 ⇒ 79 ⇒ 78 ⇒ 95 ⇒ 77 ⇒85 ⇒51 ⇒ 50 ⇒20 ⇒42 ⇒53.

Met de auto, de fietsen achterop, rijden we naar Hulshorst. Het is fantastisch weer voor eind oktober, we hopen dat er nog parkeerruimte is, en dat valt gelukkig mee.
Onderweg is het behoorlijk druk, veel mensen genieten van het mooie weer, misschien wel de laatste mooie dag van dit jaar.
Ook de bomen in herfstkleuren zullen zeker een rol spelen

We beginnen deze route op de Hierderweg, die we een heel eind volgen, vlak langs de Hulshorsterheide, waar we een kudde schapen zien lopen.
De Hierderweg gaat over in de Schapendrift, die uiteindelijk uitkomt aan de rand van Elspeet. Tot nu toe vinden we deze route erg de moeite waard.
Via een, saai, stukje Elspeet komen we weer in het bos langs de Oude Garderenseweg. Het wordt weer leuker om hier te fietsen.
We steken de N302 over en komen op de Garderense Heide die we oversteken. Via de dorpjes Speuld en Drie fietsen we langs een best wel leuke weg richting Ermelo.
We passeren Ermelo langs de rand van het dorp en steken weer de N302 over. We komen nu uit op het Cyriasische Veld, die we ook oversteken. Het fietspad wordt merkbaar slechter.
We komen in het Leuvenumse Bos, een moot loofbos, dat zeker in het najaar erg mooi is. Na een tijdje wordt het bos minder uitbundig, maar het blijft wel erg mooi.
Uiteindelijk komen we bij het Beekhuizerzand, een naar ons idee erg grote zandverstuiving, die in gebruik is als militair oefenterrein. We fietsen land de verstuibving en genieten van het landschap.
En dan zij we al weer bijna bij het beginpunt.

Geschreven op: 2022-11-07


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.