Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2023-10-09

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Apeldoorn - Klarenbeek - Gietelo - Kasteel Nijenbeek - Deventer De Worp - Twello - Vliegveld Teuge - Apeldoorn - woensdag 12 oktober 2022

Home - Wandelen/fietsen - woensdag 12 oktober 2022


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Einde: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Afstand: Ongeveer 43 km.
Tijd: Ongeveer 3:30.
Soort paden: Verharde fietspaden en wegen.
Download route: Download route.
Horeca: Restaurant Pijnappel in Klarenbeek, Bakkerij Bril bij Appen, diverse horeca in het centrum van Twello.

We fietsen via het Mheenpark in Apeldoorn onder de spoorlijnen naar Deventer en Zutphen door en dan door het Matenpark naar de tunnel onder de A1.
Nu zijn we uit stedelijk gebied en in de polder. Via de Polderweg, en later de Elsbosweg, ligt een mooi en rustig fietspad dat doorloopt tot bijna de brug over de A50. Daarna fietsen we over een rustige landweg naar Klarenbeek waar we linksaf slaan en langs de N789 een stukje door Klarenbeek fietsen.
We gaan rechtsaf de Kopermolenweg op en nu fietsen we door een bosrijke omgeving. We volgen het fietspad, vrij smal en soms vol met zand en grind, langs de Landweg.
Als we bij de Watergatstraat aankomen gaan we rechtdoor, er komt nu meer landbouw en het bos verdwijnt langzaam. We komen, vlak bij het buurtschap Gietelo, uit op de Rijkstraatweg die we bij Bakker Bril oversteken om de Nijenbeekseweg op te gaan. Door afwisselend landschap fietsen we richting de ruine van Kasteel Nijenbeek waar we op een bankje even een meegebrachte boterham eten.
Via de dijk langs de IJssel fietsen we richting Deventer, voor een deel vlak langs de IJssel, voor een deel door de polder.
Bij Deventer fietsen we door en langs de wijk De Worp, vervolgens een stukje langs de spoorlijn die we oversteken en dan door leuke wijken naar het centrum van Twello gaan. We kopen daar wat te eten bij Buurman Vleesch en Vis.
We gaan verder over de Duistervoordseweg, dan rechtsaf de Molenstraat in, en na het oversteken van de N344 fietsen we de Oude Wezenveldseweg is. We zijn weer in agrarisch gebied.
Bij de Zanden gaan we linksaf en komen uit in de buurt van Vliegveld Teuge. Via de Zandenalle, de Lochmensestraat en de Terwoldseweg komen we weer in Apeldoorn, in het Zuidbroekpark.

Geschreven op: 2022-11-09


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.