Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2023-10-31

Sawadee kha, Sawadee khrap

Fietsen Nederland, Apeldoorn - Lieren - Beekbergen - Het Leesten - Apeldoorn - zondag 4 september 2022

Home - Wandelen/fietsen - zondag 4 september 2022


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Einde: Langs de route tussen fietsknoop 17 en 66 in Apeldoorn.
Afstand: Ongeveer 30 km.
Tijd: Ongeveer 2:20.
Soort paden: Verharde fietspaden en wegen.
Download route: Download route.

De omstandigheden.

We moeten bij bekenden in Apeldoorn even iets afgeven en we besluiten om dan meteen maar een stukje te gaan fietsen. Niet al te ver want we vertrekken laat.

De route

Via het Mheenpark gaan we naar de tunnels onder de spoorlijnen en fietsen dan de wijk de Maten door waar we even wat eten aan de deur hangen.
Via de Heemradenlaan en de Landdrostlaan gaan we naar het tunneltje onder de A1 en komen uit op de Polderweg. We zijn nu buiten de bebouwde kom van Apeldoorn en fietsen over een heel goed en breed fietspad door landbouwgebied.
Bij de kruising met de Traandijk slaan we rechtsaf en fietsen langs het Beekbergerwoud.
Via de Woudweg steken we het Apeldoorns Kanaal over en gaan naar Lieren. De bebouwing neemt weer wat toe. Via de stoomspoorlijn komen we in Beekbergen waar we de Arnhemseweg oversteken. De omgeving wordt weer landelijker.
We volgen de Engelanderholt en slaan bij Landgoed Bruggelen linksaf, een klein stukje onverharde weg, en dan een goed fietspad door het landgoed door een bosrijk gebied.
Als we bij de Hoederloseweg en de Otterloseweg komen steken we beide wegen over. Aan de overkant gaan we een mooi fietspad op dat door een heuvelachtig bosgebied loopt; een mooi, uitdagend en afwisselend stukej fietsen.
Het pad komt uit op de Hoog Buurloseweg, we slaan rechtsaf, steken de A1 over en slaan linkaf een fietspad op. Dit volgen we door bosgebied en langs een boerderij met lama's.
We komen uit bij een overweg over de spoorlijn tussen Apeldoorn en Amersfoort, steken over zijn nu op het onverharde deel van de Asselsestraat, waar een goed fietspad naast ligt.
Als de onverharde weg over gaat in een verharde weg zijn we weer in de bebouwde kom van Apeldoorn. We gaan via de korste weg naar het startpunt

Geschreven op: 2022-11-25


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefietst hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat een link op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.