Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-04-05

Sawadee kha, Sawadee khrap

donderdag 22 februari 2024

Home - Mheenpark - donderdag 22 februari 2024


De werkzaamheden aan de brug bij de Groenhoeve in het Mheenpark in Apeldoorn zijn al een tijdje aan de gang.
We zijn geen bruggenbouwers, dus misschien gebruiken we nu onjuiste termen, het is niet anders. De oude brug is of wordt, op de staanders na, geheel vervangen. De koppen van de staanders zijn voor een deel afgezaagd en geschikt gemaakt voor nieuwe dwarsbalken. Inmiddels wordt er gewerkt aan het bevestigen van de planken waarover gelopen moet worden.
De werkzaamheden zouden, volgens de borden in het Mheenpark, duren tot 15 maart, maar als het huidige tempo wordt aangehouden zou het ons niet verbazen als het werk eerder gereed is.

Tot onze grote verbazing zien we bij een boom paddestoelen staan. Het lijken wat betreft vorm zwavelkojpes, maar de kleur is anders, donkerbruin.
Als we wat beter kijken zien we nog veel meer paddestoelen rond en tussen twee bomen. Dit is de eerste keer dat we zo vroeg in het jaar paddestoelen zien in het Mheenpark.

Met de ganzen in het park lijkt het goed te gaan, maar we zien nog niet dat ze aan het nestelen zijn. Soms zien we geen ganzen, soms ruim tien, en er vliegen veel ganzen rond, waarschijnlijk tussen de vijvers in de omgeving.

Geschreven op: 2024-02-23