Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-04-08

Sawadee kha, Sawadee khrap

vrijdag 2 februari 2024

Home - Mheenpark - vrijdag 2 februari 2024


Het Mheenpark in Apeldoorn is kaal, dat hebben we al eerder geschreven, maar toen ging het alleen over de bomen. Maar in de afgelopen maand heeft de gemeente gesnoeid, vrijwel alle lage struiken, meest bramen, zijn gesnoeid. Vorige jaren werd er veel minder gesnoeid.
En er ligt ook veel minder blad, dat is ook allemaal bijna weggehaald, van de grasvelden, onder de struiken, maar niet op de trap.
We hebben geen idee wat de gemeente van plan is, en of er misschien een gedachte achter zit.

We zien ook weer groepjes ganzen in het park, meest grauwe ganzen maar ook grote Canadese ganzen. Dit is veel eerder dan in voorgaande jaren. En de dieren zitten niet alleen in het park, maar ook op andere plekken.
Vanochtend kregen we het idee dat vooral de grote Canadese ganzen baltsgedrag vertonen.

Vorig jaar (gedurende een paar weken) is de brug tussen de Laan van Zevenhuizen en het Mheenpark vervangen. Een ander brug, vlak naast de Groenhoeve, is aan het verzakken en hangt scheef. We hebben ons afgevraagd waarom die brug ook niet wordt vervangen.
Na een jaar is het zover. Rondom die brug staan sinds gisteren veel, erg veel borden waarop een omleiding voor fietsers en voetgangers staat aangegegen. Je zou bijna verdwalen door al die borden. En er staat aangegeven dat de brug vanaf 5 februari tot en met 15 maart afgesloten is.
Hopelijk gaat deze restauratie of vervanging beter (volgens planning) dan vorig jaar, toen was er een probleem met vergunningen.

Geschreven op: 2024-02-03