Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-02-18

Sawadee kha, Sawadee khrap

donderdag 30 maart 2023

Home - Mheenpark - donderdag 30 maart 2023


Hoe zit het nu met de wilde ganzen in het Mheenpark in Apeldoorn, dat weten we niet zo goed. Soms lijken er wat paartjes te zitten, en opeens zijn die weer verdwenen. Het enige dat redelijk zeker lijkt is een paartje grote Canadese ganzen die in de vijver bij de Laan van Zevenhuizen en de Zilverschoon rondzwemmen en lopen. Maar vandaag zit daar ook ergens een tweede paartje grote Canadese ganzen in de buurt.

We hebben het ons nooit gerealiseerd, maar je kunt les nemen in Nordic walking. In het Mheenpark krijgen twee mensen les van een enthousiaste dame, en er blijkt heel wat te vertellen over Nordic Walking want de dame die de les geeft heeft heel wat te vertellen.

In een boom vlak bij de Groenhoeve zien we een vogel zitten die we niet thuis kunnen brengen, het is een vogel ter grote van een houtduif, maar het is zeker geen duif.
Het lijkt misschien een roofvogel, korte gebogen snavel, en verder zijn er niet zo veel kenmerken te zien. Misschien is het een torenvalk of een sperwer, de vogel is te klein voor een buizerd die wel ook wel eens boven het Mheenpark zien.
Wij zijn ook helemaal geen kenners van roofvogels.

Geschreven op: 2023-03-30