Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-02-28

Sawadee kha, Sawadee khrap

donderdag 8 juli 2021

Home - Mheenpark - donderdag 8 juli 2021


Na een hele tijd weer eens iets over het Mheenpark in Apeldoorn.
We wandelen er bijna iedere ochtend een klein uur, maar we hebben niet altijd iets om over te schrijven of we hebben weinig tijd. Maar nu dus wel.

Het begint goed vandaag. Nog voordat we in het park zijn zien we, een tiental meters achter ons huis, een eekhoorn in een boom. Het diertje is wel erg schichtig, maar de eekhoorns komen steeds verder onze wijk in. Leuk

Met de grote Canadeze ganzen gaat het goed, voor zover wij dat kunnen zien. In een van de vijvers, de laatste tijd steeds vaker vlak bij de Zilverschoon, zitten twee groepen van ieder vijf ganzen, een paar met drie bijna volwassen jongen, en een groep met vijf volwassen vogels. De groepen zitten altijd bij elkaar en ze worden steeds minder bang van mensen en verkeer.

In het plantsoen tussen de Laan van Zevenhuizen en het Mheenpark groeien steeds meer paddestoelen, meestal klein en verscholen tussen het gras, maar ze staan er wel. En eergisteren zagen we twee groepjes met eekhoorntjesbrood, helaas tussen de hondepoep.
In het park zelf heeft onder een kastanjeboom een heksenkring gestaan, maar die is helaas kapot gemaaid. Grasmaaiers zouden wat beter uit moeten kijken.

De poes bij de brug zien we jammer genoeg steeds minder vaak. We hebben al een tijdje het idee dat het diertje erg mager was geworden en een beetje sloom. Van een van onze medewandelaars hoorden we dat het diertje een nierkwaal heeft en dat is fataal voor katten. Dat vinden we erg jammer.

De bloemen doen het goed in het Mheenpark. Het weer zit ook mee, genoeg regen en redelijke temperaturen, dus alles bloeit, planten, struiken en bomen.

Geschreven op: 2021-07-08