Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new


Updated: 2024-06-28

Sawadee kha, Sawadee khrap

vrijdag 22 mei 2020

Home - Mheenpark - vrijdag 22 mei 2020


Dit stukje gaat niet alleen over het Mheenpark in Apeldoorn op vrijdag 22 mei, maar over de hele afgelopen week.

We hebben wel vaker spechten gezien in het Mheenpark, maar nu zien we aan de kant van de Laan van Zevenhuizen regelmatig twee spechten. En een van die twee spechten vliegt af en aan met eten naar een kleine opening in een dode boom. We denken dat er een paartje zit te broeden of misschien al jongen heeft.
Aan de andere kant van het Mheenpark, bij de Zilverschoon zien we ook twee spechten, maar we weten niet of die broeden.

Met de ganzen gaat het ook goed, denken we. We zien ze regelmatig met de jongen bij het park, maar ook wel wat verderop in andere vijvers, de vogels lopen heel wat af.

Ook in de buurt van de Zilverschoon zien we een vogel naar een nest vliegen, heel snel. Niets bijzonders, maar we zien alleen de staart, een vrij smalle, bruinige, gestreepte staart. Misschien is het een torenvalk.
Op sommige dagen zien we dat er een vogel op het nest zit, op andere dagen weer niet, maar op een dag horen we een geluid dat wel erg veel lijkt op de roep van de torenvalk, we zijn benieuwd.

In sommige struiken zit iets wat lijkt op dichte spinnewebben, niet een maar een paar tot heel veel. Als we wat beter kijken zien we in sommige van die spinsels iets wat lijkt op eitjes. En in ander spinsels kruipen rupsen rond van anderhalf tot twee centimeter lang.

Geschreven op: 2020-05-23